Pilatesin Faydaları??


Bahar yaklaşırken pilates egzersizlerinin faydalarını bir kez daha hatırlayalım...

Pilates egzersizleri omurganın daha sağlıklı olmasını ve vücudun doğru pozisyonda duruş alışkanlığını kazanmasını sağlayarak aslında hayatınızın neredeyse her döneminde yaşadığınız iskelet ve kas sistemi sorunundan kaynaklanan kronik sırt,boyun ve bel ağrılarından kurtulmanıza yardımcı olur.
Çeşitli nedenlerle oluşmuş postür bozukluklarını düzelterek güçlü ve esnek bir omurga sağlar. Karın kaslarını sıkılaştırır,kuvvetlendirir. Vücut direnci ve kondisyonu sağlar, vücudunuzla ilgili farkındalığınızı artırır. Kilo kontrolünü kolaylaştırır. Oluşturmayı hedefledigi uzun ve ince kas yapısı sayesinde vücudu daha saglıklı ve dinç bir görünüme kavuşturur. Sakatlanma riskini azaltır,dayanıklılığı artırır.
Ögretilen nefes alma teknikleri ile hareketin zorlanmadan yapılmasını ve kaslardaki gerginligin azaltılmasını saglar. Eklemlerin hareketliligini arttırıp vücuda esneklik kazandırırken; güçlü ve fit olmanızı hızlandırır. Sakinleştirir,zihninizi ve bedeninizi stresten arındırır, dolaşım sistemini etkileyerek rahatlamayı sağlar. Zihinsel odaklanmayı ve konsantrasyonu geliştirir.
www.pilatesport.com 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?