Dünya Kadınlar Günü


Dünya Kadınlar günü yaklaşırken haftayı bu konu ile ortalamak istedik...


Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Dünya kadınlar gününün ilk çıkış noktası; 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı. Daha sonraki yıllarda bu tarihin ölen kadın işçilerin anısına Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasına karar verildi.


Biz de Pilatesport olarak emekçi kadınlarımızı unutmadık ve Dünya Kadınlar Gününe özel indirimler ve ücretsiz dersler düzenlemeye karar verdik. Kadınlar gününde matwork derslerimiz ücretsizdir. Katılmak isteyenler yerini şimdiden ayırtabilir. Ayrıca ikili reformer dersine katılmak isteyenlere de %25 inidirim yine kadınlar gününe özel olarak uygulanacaktır. 


Dünya Kadınlar Gününüz şimdiden kutlu olsun....

emekçi kadınlar görsel ile ilgili görsel sonucu


www.pilatesport.com 
216 474 6743

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?