Spor salonu mu? butik pilates stüdyoları mı?

Şehre döndük...tekrar iş,aile,çocuk üçgenindeyiz...bu defa kesin başlıyorum dediğimiz kaç şey var hayatımızda???2016 ya girmeden bu yıl bitmeden...??? Gelin bunlardan biri spor olsun tabi eğer hala başlayamadıysanız...

Spor salonuna zaten üyeyim, ancak standart aletlerle standart programları yapmaktan sıkıldım diyorsanız; özel eğitmenler eşliğinde, size özel programlar sunan stüdyoları deneyebilirsiniz.

2016 fitness trendleri daha çok vücudu ve kasları zorlayan egzersizler olacak sinyali verse de, Pilates ve Yoga'nın tahtı sarsılmayacak gibi görünüyor. Çünkü Pilates ve Yoga trend değil yaşam biçimi olarak benimsenmiş egzersiz metodlarıdır. Her yaşta  yapılabiliyor olması da alışkanlık haline gelip vazgeçilmez yapan en temel unsurdur.

Şu sıralar daha sert ve iddialı egzersizler ön planda;sanki tüm ülke şampiyonaya hazırlanıyormuş gibi vücutları ve kasları zorlayan egzersizler peşinde. Unutulmamalı ki; bu kadar sert egzersizler sürekli olarak eklemlere baskı uyguladığından problemlere yol açabilir.


Ayrıca, çok kısa zamanda sonuç elde etme eğilimi de bugünlerde pek yaygın... Dolayısıyla, sert ve kısa zamanda sonuca götüreceğine inanılan egzersizler yeni sezon fitness trendlerini belirleyecek diye düşünüyorum.

Uzmanlara göre sağlıklı olan, her yaşta yapabileceğimiz bir egzersiz keşfetmek ve düzenli olarak yapmaktır.

Sporla kalın,

Nihan Sonaer
www.pilatesport.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?