Erkekler neden pilatesten korkar???


Genelde erkekler sporu sever; özellikle de güç ve denge gerektiren sporları. Hal böyleyken, neden pilates stüdyolarındaki kadın üyeler, erkek üyelere sayıca ezici bir üstünlük sağlamış durumdalar?

Eskiden pilates, sadece profesyonel atletler tarafından antrenmanlarını daha etkili hale getirmek için kullanılan bir egzersiz metodu idi. Bugün futbol,basketbol,voleybol ve hatta tenis gibi bir çok branştan profesyonel sporcu, antrenmanlarının bir parçası olarak pilates yapıyor. 

Futbol, basketbol oynaması için milyonlar ödenen maskülen erkekler pilates yaparken; kurumsal hayatın masa başı çalışanları neden bu egzersizin avantajlarından yararlanmıyor?

Feminen görünmekten mi korkuyorlar? Minderde top ve lastik aparatları kullanılarak yapılan versiyonu her yerde;sabah programlarında...dolayısıyla bu da konuyu 'kız sporu abi bu' ya getiriyor. Aletli pilates (reformer) ile tanışanlar egzersiz seviyesi arttıkça ikna olacak ve alışkanlık haline getirecekler. Pilatesin gücü ve esnekliği arttıran, dengenizde, eklemlerinizde ve vücudunuzda farkındalık yaratan egzersizlerini çok seveceksiniz. 

Ders aldığım zamanlarda sırt ağrılarım dayanılmazdı; tüm şikayetlerim yavaş yavaş azaldı. Sertifikalarımı alarak eğitim vermeye başladım ve hayatımın en iyi formunu yakaladım. 

Bir kere pilates ile tanışırsanız, diğer üyelerimiz gibi, bağımlısı olabilirsiniz.

Bugün başlamaya ne dersiniz?

sporla kalın :) 



Pilatesport

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?