Kitap okumayan biriyle evlenilir mi?


Gündeme inat...biraz sanatla...biraz sohbetle ve tabi pilates ile ruhu beslemeye,kafaları dağıtarak haftasonuna girmeye ne dersiniz? Alın size gündem dışı bir konu:)



Kitap okumak neye yarar? :)
Ne kadar okursan o kadar çok ve net görürsün! Hayal gücüne güç katarsın. Hayal gücünü beslemek, ruhu beslemektir. Okumayan bir kimseyle hayatı paylaşmak, yüzme bilmeyen biriyle denizleri aşmaya çalışmaya benzer. O kadar güzel koylar varken yüzülerek keşfedilecek;teknede size ayrılan bölümde, arkadaşınız yüzme bilmediği için onunla beklersiniz. Hayattaki tatlardan mahrum kalarak, yolculuğu tamamlarsınız.

Kitap okumayan insanlar, antrenman yapmayan sporculara benzer; kaslar zamanla körelir ve yeteneklerin bir önemi kalmaz. Daha naif olurlar. Bir konudaki fikirlerini kulaktan dolma birkaç yazarın kaleminden çıkma cümlelerle harmanlayıp sofraya sürerler...


Konuşmak ne kolay bir eylem oldu. Okumak,düşünmek,sevmek; ruhu sporla, sanatla beslemek varken olumsuz düşünceler ve eleştirilerle ruhu kirletmek...


Eski zamanlarda, bilen konuşurmuş...şimdilerde konuşmayı alışkanlık haline getirmiş herkes konuşuyor. Akılda kalmayan,anı geçirmek için dile getirilen boş mevzularla zaman kaybediliyor. Az okumaktan, bilgiler, kelimeler ve dolayısıyla görüşler sığlaşıyor.



Ruhu bilgi, sanat ve sporla beslediğinizde hayatta dengeyi yakalarız. Dengemizi bozacak olaylar karşısında, kendimizi daha çabuk iyileştirebiliriz.



Şimdi doldurun valizleri, size iyi gelen ne varsa alın yanınıza...haftasonuna gidiyoruz:)


iyi haftasonları


not: kitap okumayan ile  bırakın evlenmeyi, konuşmayın bile:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?