Omurganız Ne Kadar Esnek?



Omurganız ne kadar esnekse siz de o kadar gençsiniz!





Omurga anatomisi kuvvetli ve yassı kemiklerin üst üste gelmesi ve aralarında disk denilen oluşumlarla desteklenmesi ile oluşur. Omurga 33 veya 34 kemikten oluşur ve bunlara omur denir. Bu omurlar ligamentler aracılığıyla birbirine sıkıca bağlanır ve vücudun en kuvvetli kasları ile desteklenir.
Omurgamızın görevi; başın, gövdenin, göğüs ve karın boşluğunda yer alan organların ağırlığını taşımaktadır.
Bel ağrıları genellikle omurganın sonunda kasların kemiğe yapıştığı yerde hissedilir. Genç ya da yaşlı herkes aynı ağrıdan şikayet eder ve eğer zamanında tedav edilmezse hastalık kronik bir hal alır.
Birçok bel problemi ve bel ağrısı yanlış duruşa, modern beslenme alışkanlığına (ayakta yemek yeme), ağrıyı ihmal etmeye, spor alışkanlığının olmamasına, gerilime, strese, migrene ve aşırı kilo almaya bağlıdır. Yaşlandıkça ve tekrarlayan bel ağrıları, kaslarda spazma neden olur ve kaslar esneklikleriniz kaybeder. Yaşla birlikte ortaya çıkan bel ağrılarının bir diğer nedeni de osteoporozis (kemik erimesi) olabilir. Bu durum kasları uyarır ve spazma neden olur ya da sinirlere baskı yaparak ağrıya neden olur.
Pilatesin omurga güçlendirme ve esneklik kazandırma üzerine geliştirilmiş egzersiz metodu olduğunu artık pek çoğumuz biliyor. Bu egzersizi mümkünse hergün ya da haftada en az 3 gün yaparak; kemik erimesinin,kasların esnekliğini kaybetmesinin dolayısıyla bel,boyun,sırt ağrılarının önüne geçilebilir.
Sağlıklı ve esnek bir omurgaya sahip olurken, sıkı bir vücut ve düzgün bir duruş da elde etmemizi sağlar.

Sağlıklı spor dolu günler...
www.pilatesport.com 
0216 474 6743

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?