Sorumluluktan Kaçma...İyi Yaşa!!!

     

Önce kendine sonra topluma karşı sorumluluklarını unutma...unutturma!!!

Sorumluluk denince çoğu insanın aklına, ailesi, çalıştığı kurum ve dostlarına karşı ''görevleri'' gelir, ama kişinin kendisine karşı görevi olan ''iyi yaşama sorumluluğu'' ndan pek söz edilmez. Başkalarına karşı sorumluluklarımız olduğu kaçınılmaz bir gerçek olmakla birlikte, bazen bunu kendimize karşı sorumluluklarımızı görmezden gelmek için kullanmak da sorumsuzluktur.

''Önce kendine, sonra başkalarına'' ilkesi ilk bakışta bencilce bir yaklaşım olarak değerlendirebilir. Ne var ki, insan kendine verebildiğinde diğer insanlara da gerçek anlamda verecek şeyi olur. Kendine değer verebilmeyi başarmış insan;iniş ve çıkışlarıyla yaşamı olduğu gibi kabul eder,duygusal tepkilerini gizlemez ve çevresindeki olaylara yüreklice katılabilir.

 Kendimize değer vermek bizim sorumluluğumuzdur. Bunu üstlenmekten kaçmak için yakınımızdaki kişileri kullanırız. İnsanın kendi sorumluluğunu üstlenmesi, bir başkasının sorumluluğunu üstlenmesinden çok daha güçtür. İnsanın başkasının sorumluluğunu üstlenerek kendisine karşı olan sorumluluğunu görmezden gelmesi çoğu kez çocukluk yıllarında öğrenilmiş kusurlu bir davranıştır.

''O bensiz yapamaz!'' sözü aslında, ''ben onsuz yapamam!'' gerçeğinin saptırılmasından başka bir şey değildir. Yaşamasını beceremeyen bir insanın bunun sorumlusu olarak yakınlarını göstermesi ise kabul edilebilir bir gerekçe olamaz.

Bazı insanlar sorumluluktan kaçmak yerine tam karşıt tutum olan herşeyden kendilerini sorumlu tutarak suçluluk duyguları içinde yoğurulma eğilimi gösterebilirler ki bu da sorumsuzluktur.

Yüzyıllar boyu kahır ve üzüntüden doyum sağlamayı bir yaşam biçimi olarak benimseyip bunu türkülerine, şarkılarına ve edebiyatına yansıtmış olan toplumumuz bireyleri, çağdaş dünyanın farklı beklentilerinin kendilerini uyanmaya ve etkin olmaya zorlamasını kızgınlıkla karşılayabilirler.
**ALINTI**

İyi yaşamanın getirdiği sorumlulukların farkında olduğumuz güzel bir haftasonu dilerim.

Sporla Kalın :)

www.pilatesport.com 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?