50'den sonra bu egzersizleri yapma!!!


50'den sonra yapılmaması gereken 5 egzersizden bahsetmeye ne dersiniz? :)


50'lilerinizde 30'lardaki gibi spor yapmaya devam ederseniz, pek çok sakatlıkla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Sebeplerini çok basit anlatalım. Esneklik, kas gücü ve kemik yoğunluğundaki değişimlerden dolayı bazı egzersizleri atlayarak spor programınızı uygulamalısınız.

Uzmanlar, genel hatları ile aşağıdaki egzersizlerin yapılmamasını önermektedir.

squat
Leg Extension: Bu egzersiz diz ekleminize gereksiz yük bindirir. Bunun yerine kendi vücut ağırlığınız ile squat ve lunge önerilir.

leg extension 

Back Extension: Bel sakatlığı veya herhangi bir hassasiyet varsa, gereksiz bir zorlamadan başka işe yaramaz. Yerine pilates egzersizleri ile sırt kasları güçlendirilebilir. 
reformer sırt egzersizleri



Plyometric: Sıçrama egzersizleri olarak da bilinir; crossfit,kasa ile egzersizler. Güç arttırımı için harika egzersizlerdir. Ancak, belirli bir kas alt yapısı olmayan vücutlar da sakatlıklara sebep olabilir.

Overhead : Dumbıl veya fazla ağırlıklar altına girmek omuz ve boyun eklemine aşırı yük binmesine sebep olur. Rotator cuff(omuz etrafındaki kaslar) sakatlanmaları meydana gelebilir. 60'dan sonra yoğun olarak görülen  u sakatlanmalar ancak ve ancak pilates egzersizleri ile tedavi edilebilir.





Sprint: Hız arttıkça vücudun alt kısmındaki sakatlanmalar artar. Jogging dediğimiz hafif tempo ile koşma veya yürüyüş önerilir.
Özetlemek gerekirse; her yaşta denge,esneklik ve güçlü kaslara ihtiyacımız vardır. Bunları korumak ve arttırmak için pilates ve yoga egzersizlerini ömür boyu yapabiliriz. Halter egzersizlerini de, kendi vücut ağırlığınız ile yapabileceğiniz fonksiyonel antreman ile değiştirmenizi öneririm. 

İyi haftalar, sporla kalın:)


0 216 474 6743







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?