Pilates zararlı mı?


Pilates yararlı mı zararlı mı?

Pilates günden güne popülerliğini arttırırken,zararlı mı yararlı  mı tartışmalarını da beraberinde sürüklüyor. Özellikle ev hanımları ve gençler tarafından çok sevilen pilates, 1945 yılından beri rehabilitasyonda kullanıdığı halde zararlı da olabilir mi?

Doğru  ve kararında yapılmadığı takdirde, herşey gibi pilates de yarardan çok zarar getirebilir. Zayıflama ve sıkılaşma sağlayacak derken bir bakmışsınız bel ve omuz sakatlıkları ile boğuşuyorsunuz.

Eğitmen ve ekipmanın önemi

Aletli pilates yapıyorsanız, kullandığınız aletin markası, modeli ve yılı çok önemlidir. Eski, düzgün malzeme kullanılmadan üretilmiş bir alet size faydadan çok zarar getirecektir.Yay kalitesinden kullanılan sünger malzemesine kadar en ince detay düşünülerek üretilmiş olan reformer aletleri, maalesef hiç bir detaya özen göstermeden daha uygun fiyatlara satmak amacı ile üretilebilmektedir. Eğer bu aletlere düştüyseniz vay halinize. Aletli pilatese başlarken eğitmen ve kullandığı aletler iyi bir şekilde araştırmalıdır. Minderde pilates yapmak istiyorsanız, kısa bir sağlık kontrolünden geçmelisiniz. Minder pilatesi her yaşa ve vücuda uygun değildir.

Yukarıda bahsettiğimiz noktalara dikkat edildiğinde, yüzyıllardır fizyoterapistler tarafından tedavi için kullanılan bu yöntemin zararlı olması mümkün değildir. Haftada 2 gün düzenli bir şekilde yapıldığında bel, boyun ve sırt ağrılarından kurtulursunuz. Sıkılaşma ve beden daralması da cabası :)

Size en uygun egzersizi bulup, ömür boyu devam etmeniz dileğiyle ;)

Sporla kalın :)

www.pilatesport.com


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Zayıflatır mı?

Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?