Reformer Pilates Nedir? Ne İşe Yarar? Neden Yapmalısınız?


Reformer pilates nedir?

1. Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin yatakta tedavisi için Joseph Pilates tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Duvarlara ve yataklara takılan yaylar ile hastalara yaptırılan egzersizler, günümüz reformer aletinin başlangıcını oluşturmaktadır. Bu egzersizler sayesinde hastalar, yataktan kalkmadan iyileşmişlerdir. bu da reformer plates ne işe yarar sorusunun cevabıdır.

Reformer pilates, özellikle eklemlere çok yük bindirmeden kas yapısını güçlendirir. 500 ayrı harekete imkan veren reformer pilates aleti sayesinde kas dayanıklılığı, kas kuvveti, denge ve koordinasyon gibi sporcuları da yakından ilgilendiren konular üzerinde çalışılmaktadır.

Bu günlerde tüm pilates stüdyolarında öğretilen reformer pilates teknikleri, kısa sürede kaslarını güçlendirmek ve sıkılaştırmak isteyenlerin tercihidir.

Reformer Pilates Haftada Kaç Gün Yapılmalıdır?

Aletli pilates haftada 2 ya da 3 gün 45-50 dakikalık dersler halinde yapılır. İlk ay sonunda fark gözle görülür hale gelir. Pilates eğitmenleri aletin nasıl kullanılacağını anlatırken, hareketleri de uygulamalı olarak gösterir. Pilates aletinin kullanımı ilk ders kolay hareketlerle başlar. İlerledikçe zor ve daha fazla güç gerektiren hareketlerle devam eder.
Reformer pilates hareketleri kişinin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterir. Reformer pilates egzersizleri düzenli yapıldığında hızlı bir gelişim keydedilir.

Reformer Pilates Egzersizlerinin Faydaları Nelerdir?

Reformer pilates egzersizlerinin temel amacı; vücuda esneklik kazandırmak, tüm kas gruplarını harekete geçirmek, denge merkezini düzeltmek ve yağ yakımını kolaylaştırmaktır. Ayrıca kas, eklem ve sırt ağrılarını azaltmak da amaçlanmaktadır.

Reformer pilates;


  • Kişiye daha iyi bir duruş, zarafet ve esneklik kazandırır.
  • Sırt ve bel ağrılarını hafifletir. Masa başı çalışanların en çok işine yarayacak madde budur.
  • Aletli plates güçlükas sistemi yaratır.
  • Reformer pilates yararları arasında hızlı yağ yakma da vardır. Kas yoğunluğunuz arttıkça kalori yakma oranınız da artar.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Reformer pilatesin avantajları arasında rahat uygulanabilmesi de vardır. Pilates aleti sayesinde yer çekimi daha az hissedildiğinden egzersizler zorlanmadan yapılır.
  • Hamile platesi ile alt karın kaslarının hızlıca toparlanması sağlanır.
  • Omurga kaslarını çalıştırarakduruşu düzelten reformer pilates, kamburu önler.
  • Aletli pilates sporcuların sakatlanmalarını önler.
  • Reformer pilates boyun ve bel fıtığı riskini azaltır.
  • Aletli pilates yapanlar doğru nefes amayı da öğrenirler.
Genel olarak aletli pilatesin yararları bunlardır. Elinizi çabuk tutup Bağdat caddesinde aletli pilatese başlarsanız en kısa sürede yararını görürsünüz.

Detaylı bilgi ve ders saatleri için hemen arayın:)

0 216 474 6743



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yan Yağları (Love handles) Eritme Yolları

Reformer Pilates Zayıflatır mı?